Yoga

Yoga

[Dato 29.01.2015]

Fullbooket !!

Mandag 2. februar starter vi med Yoga for nybegynnere. Som et ekstra tilbud nå tilbyr vi kurset gratis til alle som har eller tegner medlemskap. Dersom kursets 12 plasser ikke blir fyllt opp av medlemmer, vil andre uten medlemskap få tilbud om å bli med for kr. 1500,-. Kurset holdes fra klokken 10.30 til 11.45 hver mandag i 12 uker fra og med mandag 2. februar.


Om Yoga.

Yoga har sitt opphav i India for flere tusen år siden og består av både fysiske og mentale øvelser som har til hensikt å styrke hele mennesket på flere ulike områder.

Den største misoppfatningen mange har om Yoga er at det kun er snakk om bøying, tøyning og merkelige fysiske stillinger. Selv om det lett kan oppfattes slik, dreier Yoga seg i like stor grad også om å trene oppmerksomhet og tilstedeværelse, slik at man kan finne en god balanse i kroppen. Tilbakemeldinger fra personer som har holdt på med Yoga en stund, er at de oppdager hele tiden nye sider ved denne aktiviteten.

Det er flere retninger innenfor Yoga. Vi praktiserer den klassiske formen som kalles Hatha Yoga. Andre vanlige former er Bikram (praktiseres i høy temperatur og høy luftfuktighet) og Ashtanga som har mer fokus på ekstreme fysiske stillinger.

Hvilke fysiske virkninger gir Yoga?

Gjennom de mange ulike stillingene og bevegelsene i Yoga oppnår man bedret muskelstyrke, mer bevegelighet og fleksibilitet samt bedre pust (og pusteteknikk). Dette kan igjen bidra til økt energinivå.

Hvilke andre virkninger gir Yoga?

Pust og meditasjon er med på å bedre både oppmerksomhet og tilstedeværelse. Denne delen er like viktig som de fysiske stillingene, men er vanskelig å se for utenforstående. Mange opplever redusert stress, mer velvære og bedre søvn. Ved å lære hvordan du kontrollerer og jobber sammen med kroppen i stedet for mot den, vil du lære å akseptere den og bli mer fornøyd med deg selv. Dette kan igjen gi deg en økt selvfølelse.

Den eneste ″ulempen″ med yoga er at det krever tålmodighet og fokus for å lære kunstformen.

Yoga ved Spenst Skiptvet

Vi vil kjøre kurs (med påmelding) over 12 ganger. Kursene vil være helt grunnleggende (Hatha Yoga) og passe for alle - også for de som ikke har praktisert Yoga tidligere. Det vil kunne være elementer fra QiGong i kursene. (QiGong er enkelt forklart ″meditasjon og pust til bevegelse″ og utføres stående).<< Tilbake
Spenst Skiptvet
Storveien 17
1816 Skiptvet
Tlf. 4714 9698
E-post skiptvet@spenst.no

Levert av Spectra AS - Powered by Webon Personvern